"Слуги народу" створили політраду і змінили статут (ВІДЕО)

"Слуги народу" переформатували партію й обрали нове керівництво. Політичну раду очолив нардеп Давид Арахамія. Олександр Дубінський, який потрапив під санкції США і був виключений з фракції "Слуга народу", увійшов до нового керівного органу партії – Національної ради громад.

З'їзд партії "Слуга народу" підтримав створення в структурі партії політичної ради і затвердив нову редакцію статуту.


Деталі: До складу політради партії, зокрема, увійшли народні депутати: Давид Арахамія, Артем Культенко, Роман Коптєлов, Олена Шуляк, Галина Янченко, Олександр Мережко, Євгенія Кравчук, Михайло Радуцький.

Крім того, членами політради стали віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, міністр юстиції Денис Малюська, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Загалом, до політради мають увійти 73 члени, 62 з яких обрав з'їзд у суботу. Ще 11 місць, як пояснив голова партії Олександр Корнієнко, згідно з новим статутом, "зможуть доукомплектувати в процесі".

"Слуга народу" також затвердила нову редакцію свого статуту.

Корнієнко уточнив, що у складі партії буде два великих керівних органи – політична рада, яку безпосередньо формує з'їзд партії, і національна рада громад. Аналогічна структура буде повторюватися на регіональному рівні.

Разом з тим, "Слуга народу" планує передбачити у своєму складі систему секретарів.

Також, згідно з новою редакцією статуту, партія планує створювати первинні осередки, які зможуть ініціювати перед обласними організаціями питання відкликання депутатів місцевих рад.

Крім того, нова редакція статуту передбачає оновлений підхід до прийому в членство партії. З цією метою будуть створені номінаційні комітети, які проводитимуть співбесіди з претендентами.

На з'їзді голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що не має сформованих претензій до народного депутата Олександра Дубінського.

До Національної ради громад "Слуги народу", зокрема, увійшли:
  • Олександр Дубінський – голова Київської обласної організації партії;
  • Микола Тищенко – голова Київської міської організації партії;
  • Юрій Корявченков – голова Криворізької міської організації партії;
  • Олександр Качура – голова Кримської республіканської організації партії;
  • Давид Арахамія – голова Миколаївської обласної організації партії.
  • Михайло Федоров, віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації –  голова Запорізької обласної організації партії. 


За матеріалами: УП, ТСН
Добавлено: 13-03-2021, 16:36
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх