Зареєстрована нова ТСК у справі вагнерівців: Шуфрич буде заступником голови

Комісія також розслідуватиме записи переговорів між Віктором Медведчуком та Владиславом Сурковим, повідомив Ярослав Железняк

Фракція "Слуги народу" зареєструвала у Верховній Раді нову тимчасову слідчу комісію, яка займатиметься розслідуванням зриву спецоперації із затримання вагнерівців та записів переговорів між Віктором Медведчуком і Владиславом Сурковим. Про це повідомив заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк у Telegram.

Він зазначив, що на початку вересня 2020 року партія "Голос" уже почала створювати ТСК у справі вагнерівців, до якої делегували членів "Європейської солідарності" та "Батьківщини".

"Решта фракцій не подали своїх представників. "Слуги" обіцяли щоразу подати, але якось не встигали… І тут сьогодні реєструється нове ТСК від "Слуг" №5243 "Про загрози нацбезпеці". Легенда: там буде розслідування і по вагнерівцях, і по "плівках Медведчука", – зауважив Железняк.

За проєктом, до складу комісії мають увійти 15 нардепів – по одному на кожні 30 парламентарів з 450 депутатів ВР. Вісім з них мають бути представлені "слугами народу", в тому числі і голова ТСК Мар'яна Безугла. Депутат ОПЗЖ Нестор Шуфрич має стати заступником голови ТСК. Також до складу комісії мають увійти по одному депутату від групи "Довіра" і партії "За майбутнє".

"Тепер у зал виноситимуть два документи. З огляду на, що на створення ТСК необхідно 150 голосів, нас може очікувати ситуація, коли в Раді створять одразу дві ТСК щодо вагнерівців. Так би мовити, опозиційна версія і коаліційна", – заявив депутат.

Раніше голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія заявив, що фракції "Голосу" та "Європейської солідарності" не делегували своїх представників до цієї ТСК.

Нагадаємо, мовиться про ймовірну спецоперацію українських розвідників із затримання 33 російських найманців-терористів, більшість з яких вчинили злочини на Донбасі. Після наради в Офісі президента хтось злив інформацію про операцію білоруським або російським спецслужбам, тож затримання зірвалося. Чинна українська влада заперечувала існування "вагнерівської спецоперації".

Як повідомляв 5.ua, комітет із питань національної безпеки, оборони та розвідки ще у вересні 2020 року рекомендував Верховній Раді винести проєкт постанови про створення ТСК щодо розслідування справи вагнерівців у зал засідань для голосування.
Добавлено: 16-03-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх