Зеленський про рішення РНБО (ВІДЕО)

«Відновлюємо справедливість там, де хтось думав тільки про свої фінансові інтереси» Також президент сказав, що місцева влада має запровадити виплати через карантин, а держава їх подвоїть – Зеленський

Президент записав чергове відеозвернення

Президент Володимир Зеленський записав відеозвернення за підсумками засідання РНБО 19 березня.

Зокрема, він заявив, що своїми рішення Рада національної безпеки і оборони продовжує відновлювати справедливість в Україні.

«Ми продовжуємо відновлювати справедливість там, де хтось думав тільки про свої фінансові інтереси. Де хтось вважав, що його персональні фінансові апетити важливіше, ніж інтереси держави і народу України», - заявив Зеленський, натякаючи на свого попередника Петра Порошенка.

За словами Зеленського, на засіданні РНБО підтримані пропозиції Кабінету міністрів і Служби безпеки про застосування персональних санкцій, зокрема блокування все активів і майна, запобігання виведенню капіталів за межі України, позбавлення всіх державних нагород щодо наступних осіб: Миколи Азарова, Сергія Аксьонова, Костянтина Затуліна, Вадима Колесніченка Сергія Курченка, Сергія Кусюка, Павла Лебедєва, Леоніда Пасічника, Наталії Поклонської Віктора Пшонки, Дмитра Табачника, Віктора Януковича та інших.

«Ми очікуємо і підтримуємо введення санкції щодо окремих осіб з боку Європи, США або інших міжнародних партнерів, тому це рішення РНБО можна описати двома словами - логічно. І дивно", - заявив президент.

Також Зеленський назвав логічним те, що і Україна вводить такі санкції і вважає дивним, що це не робили, починаючи з 2014 року.

"Також щодо останнього особи в списку - Януковича. У зв'язку з рішенням суду, який визнав його винним в скоєнні державної зради, щодо всіх його указів за час перебування президентом, буде проведено аудит і аналіз. Про наявність в них рішень, які можуть загрожувати безпеці і інтересам України", - підкреслив президент.


Нагадаємо, 19 березня  секретар РНБО Олексій Данілов оголосив про введення санкцій проти 19 компаній, які працюють в сфері користування надрами. Компанії - надрокористувачі, на які Рада безпеки і оборони України наклав санкції, належать україно-російському олігархові Павлу Фуксу.

Також РНБО доручила органам влади перевірити президентські акти Віктора Януковича на предмет загроз нацбезпеці.

За матеріалами: УП, ZN,UA

Добавлено: 20-03-2021, 11:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх