У Парижі затримали художника за спробу проникнути на територію Єлисейського палацу: перформанс, чи акт насильства?

У Парижі затримали чоловіка, який намагався проникнути в резиденцію президента Франції Еммануеля Макрона - Єлисейський палац,

 передають LCI і Le Figaro.

За даними ЗМІ, невідомий, який згодом назвав себе художником, в першоквітневий полудень зважився перелізти через паркан палацу з пляшкою з вмістом, схожим на коктейль Молотова, в руці. У нього також було ще два напарника.

Як передають ЗМІ, в пляшку був встромлений шматок підпаленої тканини.

Напарники знімали інцидент на камеру. Поліція затримала трьох порушників за «спробу насильства із застосуванням зброї». Однак у вмісті пляшки не виявили небезпечних речовин.

Мотиви правопорушників з'ясовують. Чоловік з пляшкою назвався художником і сказав, що це був перформанс, а не акт насильства.

Напередодні прикордонники затримали українця, який нелегально переносив з Росії коробки з декоративними голубами-спортсменами.

При огляді птахів прикордонники відзначили кільця, якими були перев'язані лапи птахів. На них значилися російські мітки «RUS SRSG 2020», які вказують на приналежність до «Союзу російських спортсменів-голубівників».

Затриманий пояснив правоохоронцям, що нібито шукав собаку біля кордону, яка втекла від нього напередодні, заблукав, а ящики з декоративними голубами знайшов.
Добавлено: 2-04-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх