Відео викрадення скандального екссудді Чауса в Молдові

У Мережі з’явилося відео з моментом викрадення скандального українського екссудді Миколи Чауса в Молдові.

Скандальний український суддя Чаус був оголошений в міжнародний розшук


Відео оприлюднило видання Publika.

На ньому видно, як невідомі садять чоловіка в білий мікроавтобус. Після цього машина їде в невідомому напрямку.

Один з очевидців розповів, що з буса вийшли люди в масках.

«Я бачив мікроавтобус, з нього вийшли люди в масках і насильно посадили людину в мікроавтобус. Вони просто заштовхали людину в машину. Я був в шоці», — зазначив співрозмовник видання.

3 квітня група невідомих озброєних чоловіків викрала екссуддю Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауcа в центрі Кишинева. Президент Молдови Майя Санду назвала неприпустимим викрадення колишнього судді після того, як суд розблокував його екстрадицію з Молдови в Україну.

У МВС Молдови заявили, що Чауса викрали іноземці. Вони вже покинули Молдову, перейшовши молдавсько-український кордон. Один підозрюваний у викраденні затриманий, а особи організаторів встановлені.

У березні Верховний суд Молдови відхилив клопотання про надання політичного притулку Чаусу.

Чаус був оголошений в міжнародний розшук в листопаді 2016 року для подальшої екстрадиції в Україну. Його підозрюють в отриманні $150 тисяч хабара, який він заховав в скляній банці.

У березні 2017-го Чауса затримали в Кишиневі працівники прокуратури Молдови за запитом Генпрокуратури України. Українська сторона підтвердила підготовку до екстрадиції з Молдови. На початку 2020 року стало відомо, що Офіс генпрокурора засекретив інформацію про екстрадицію Чауса в Україні.

Суддя Чаус відомий своїми справами проти Автомайдану, а також процесом лідера Укропа Геннадія Корбана та скасуванням розшуку колишнього нардепа і бізнесмена Юрія Іванющенка.

За матеріалами: НВ

Добавлено: 5-04-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх