Підсумки першого дня Саміту з питань клімату: подробиці

Великі країни так і не взяли зобов'язання по скороченню викидів вуглецю.

Держсекретар США Ентоні Блінкен за присутності президента Джо Байдена оголосив виступ Емманюеля Макрона, який транслювали без англомовного перекладу. При цьому в кадрі на кілька секунд з'явився президент Індонезії Джоко Відодо.

Під час виступу Макрона Блінкен оголосив, що слово надається Путіну, який, як видно з трансляції, чекав на виступ у своєму кабінеті.

Путін почав говорити лише через майже півтори хвилини через технічні неполадки. Після його виступу Блінкен вибачився за технічний збій - і знову почалася трансляція промови Макрона.


«Наша сьогоднішня дискусія показує, наскільки глибоко ми всі поділяємо заклопотаність, пов'язану зі зміною клімату, і наскільки ми зацікавлені в активізації міжнародних зусиль щодо вирішення цієї проблеми», - зазначив Володимир Путін.


За його словами, від успіху цих зусиль залежить доля всієї планети, перспективи розвитку кожної країни, а також благополуччя і якість життя людей.

Відкрив саміт президент США Джо Байден, оголосивши про намір Штатів припинити шкідливі викиди в атмосферу до 2050 року. За його словами, Сполучені Штати не здатні впоратися з проблемами клімату в поодинці. Він закликав інші країни вживати активних заходів щодо врегулювання кліматичної кризи. За словами Байдена, йдеться про «вирішальному десятилітті».

Міжнародний саміт з питань боротьби зі зміною клімату пройде 22-23 квітня, на нього запрошено 40 світових лідерів. Вони обговорять різні глобальні екологічні питання, а також спільну боротьбу зі зміною клімату. Ініціатором заходу стали США.

За матеріалами: КореспонденТ.net
Добавлено: 23-04-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх