Представники США і ЄС зустрілись для обговорення ситуації в Україні: переговори Блинкена и Борреля

Держсекретар США Ентоні Блінкен і глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель провели переговори в Брюсселі по ряду питань, включаючи нарощування Росією військ біля кордону України. Про це йдеться в прес-релізі зовнішньополітичної служби ЄС, оприлюдненій у вівторок, 13 квітня.

"Жозеп Боррель і Ентоні Блінкен обговорили останній розвиток подій в Україні і висловили глибоку заклопотаність нарощуванням військових сил Росії біля кордонів України і в незаконно включеному Криму", - йдеться в заяві.

Також в ході зустрічі сторони домовилися продовжувати роботу по стабілізації в Афганістані і обмінялися думками про триваюче кризу в Ефіопії.

Крім того, Блінкен і Боррель обговорили іранську ядерну угоду і наголосили на важливості її повної імплементації всіма сторонами.

Як повідомлялося, напередодні Блінкен також провів переговори з главою українського МЗС Дмитром Кулебою. Крім ситуації з військовою активністю Росії, співрозмовники обговорили важливість реформ і боротьби з корупцією в Україні.

Такоже США і Швеція обговорили кроки ОБСЄ Донбасом. Представники двох держав відзначили важливу роль, яку ОБСЄ відіграє в зусиллях з врегулювання конфлікту на сході України.

За матеріалами:  Корреспондент.net 
Добавлено: 14-04-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх