Німеччина виступила проти посилення санкцій відносно РФ

Глава німецького МЗС наполягає на діалозі з російською владою, оскільки "відносини з Москвою дуже погані".

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас

Незважаючи на провокаційні дії Росії на кордоні з Україною і ситуацією навколо посадженого за ґрати опозиціонера Олексія Навального, міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас виступає проти посилення санкцій тиску на Москву. Саме у зв'язку з напруженням у відносинах останнього часу необхідний діалог з Росією, заявив він у неділю, 25 квітня, в інтерв'ю телеканалу ARD. "Відносини дуже погані, - визнав він. - Але вони не повинні і залишатися такими".

"Суть дипломатії", за словами глави зовнішньополітичного відомства Німеччини, полягає в тому, щоб розмовляти з тими країнами, відносини з якими напружені, "а не завжди говорити тільки з тими, з ким немає розбіжностей у думках". "Це особливо стосується Росії і конкретно зараз", - підкреслив Маас.

Він висловив задоволення тим, що російський уряд, імовірно, прийняв пропозицію глави Білого дому Джо Байдена про переговори з російським президентом Володимиром Путіним і обидві сторони вже обговорюють час і місце проведення зустрічі. "Врешті-решт ніхто не може бути зацікавлений у тому, щоб постійні провокації і конфронтації перетворилися у серйозне протистояння, - зазначив глава німецького МЗС, - вже точно не ми, у Європі".

Маас не вірить, що санкції допоможуть Навальному

Хайко Маас нагадав, що після протизаконної анексії Криму в 2014 році ЄС вже ввів щодо Росії економічні санкції, які продовжуються кожні півроку, а також що європейські санкції були двічі введені за останні тижні у зв'язку з отруєнням Навального. Глава німецької дипломатії висловився проти ще більш жорстких заходів, як того вимагають, зокрема, європарламентарі. Він висловив сумнів у тому, що "дуже жорсткі санкції" щодо Москви поліпшать ситуацію з Навальним: "Я думаю, що це призведе до зворотного".

За матеріалами: Корреспондент.net 
Добавлено: 26-04-2021, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх