Концентрація важкого озброєння та обстріли житлових кварталів: грубі порушення перемир'я

Місія України в ОБСЄ продемонструвала країнам-учасницям найбільш грубі випадки порушення режиму припинення вогню з боку російських окупаційних сил протягом минулого місяця.

Це сталося під час засідання Форуму безпеки співробітництва ОБСЄ, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ.

"Лише за останні два тижні позиції Збройних сил України були обстріляні 156 разів з боку російських збройних формувань з широким використанням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 та 120 мм, протитанкових гармат МТ12 "Рапіра", а також гранатометів різних типів, важких кулеметів та стрілецької зброї", - заявили в українській місії.

Крім того, російські окупаційні війська неодноразово використовували безпілотники для скидання гранатометних снарядів і проведення дистанційного мінування..

 


Крім того, було звернуто увагу на концентрацію окупантами великої кількості важкого озброєння поблищу лінії зіткнення. Так, лише Місія ОБСЄ протягом періоду з 29 березня по 25 квітня зафіксувала 294 одиниць озброєння, розміщених з порушенням ліній відведення, ще 561 одиниця озброєння та техніки знаходилися в ОРДЛО за межами визначених місць зберігання.

У ході свого виступу місія України в ОБСЄ також продемонструвала слайди, на яких було зафіксовано найбільш кричущі випадки порушення перемир’я з боку російських збройних формувань, у т.ч. обстріли цивільної інфраструктури, за період з кінця березня по кінець квітня.
Добавлено: 30-04-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх