"Крим - це Україна", - в Конгресі США підтримали законопроект, що забороняє визнавати півострів за РФ

Даний документ вводить заборону всім міністерствам і відомствам США на будь-які дії в питанні визнання Криму російським.

Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США одноголосно підтримав законопроект, яким де-факто забороняється визнання Криму до складу Росії. Трансляція засідання велася на сайті профільного комітету, інформує Діалог.UA.

Йдеться про законопроект HR 922, яким вводиться заборона всім міністерствам і відомствам США на будь-які дії в питанні визнання окупованого українського півострова територією РФ. Також даний документ передбачає заборону на здійснення сприяння Росії будь-якими американськими міністерствами і відомствами в питанні визнання Криму російським.

Напередодні глави міністерств закордонних справ країн-членів "Люблінського трикутника" (Литва, Польща, Україна) підписали тристоронню заяву до Дня пам'яті жертв депортації кримських татар. Про це повідомляла прес-служба МЗС України.

Раніше ми повідомляли, що держсекретар США Ентоні Блінкен перед зустріччю з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим нагадав про окупацію Криму і Кримської платформі. У відповідь російські дипломати в різкій формі нагадали США про військову присутність на території Афганістану і скиданні атомних бомб на японські міста Хіросіму і Нагасакі в 1945 році.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 20-05-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх