Резніков про погрози Росії щодо води в Криму

Погрози Росії щодо води в Криму викликають сміх - Резніков. Він також нагадав офіційну позицію Києва щодо відновлення водопостачання півострова

Загрози Російської Федерації подати міжнародні позови щодо припинення Україною водопостачання окупованогёо Криму після перекриття Північно-Кримського каналу, викликають сміх. Україна буде постачати воду до Криму тільки після деокупацію півострова.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, відповідаючи на питання журналістів, чи боїться Україна позову з боку РФ щодо припинення водопостачання Криму, передає Укрінформ.

«Я як юрист, який все життя практикує право, я просто регочу, це смішно. Я хочу зауважити тим товаришам, які озвучують ідею, що вони будуть судитися з Україною - Wellcome! Тільки я хочу нагадати, що відповідно до Женевської конвенції, написаної багато десятиліть тому, окупант несе відповідальність за мирне цивільне населення на території, яку він окупував. З усіх питань, включно з водозабезпеченням, вони відповідають перед мирним населенням за нормами міжнародного права», - наголосив Резніков.

Від також додав, що Україна неодноразово чітко озвучувала свою позицію щодо цього питання: вода в Крим і в Севастополь з материкової частини вільної України поставлятиметься обов'язково після повної деокупації півострова.

Водних ресурсів Криму вистачає для забезпечення потреб людей, однак бракує для обслуговування апетитів армії країни-окупанта. Але постачати російським військовим воду Україна не буде.

Понад 80% потреб Криму в водопостачанні до російської окупації півострова в 2014 році забезпечував Північно-Кримський канал, вода по якому йшла з материкової частини України. Після окупації Криму Росією його перекрили (про блокування природних водотоків або річок у цьому випадку не йдеться).

Україна наполягає на тому, що поки півострів перебуває під російською окупацією, поставки води туди неможливі. Населенню природних запасів на півострові вистачає, а «спонсорувати» мілітаризацію Криму Росією Україна не буде.

За матерыалами: ZN.UA.
Добавлено: 17-03-2021, 09:10
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх