Під Кирилівкою побудують найбільшу вітростанцію в Європі: облаштують об'їзні шляхи, щоб не вбити нові дороги

У Запорізькій області планують розпочати   будівництво найбільшої в Європі вітростанції, але  проблеми логістики потребують вирішення.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Перед початком робіт громада має побачити комплексний логістичний план робіт.  На цьому наголосив голова облдержадміністрації Олександр Старух під час зустрічі з керівниками норвезької компанії NBT, яка планує побудувати на території Якимівської та Кирилівської громад вітрову електростанцію «Зофія».

Директор проєкту «Zophia» Гранас Бернт, віце-президент компанії, директор ТОВ «НБТ Україна» Влад Казак та керівник компанії-субпідрядника Олександр Межевець обговорили із очільником регіону терміни старту проєкту.

Будівництво вітростанцій передбачає перевезення великої кількості вантажів – турбін, бетону, щебеню, тож головне питання для обласної влади – зберегти щойно відремонтовані дороги державного та місцевого значення.

- Ми розуміємо, що такі масштабні проєкти потребують ретельної підготовки, великої кількості погоджувальних процедур та врегулювання проблемних питань. Інвестор також має працювати з людьми у громадах, щоб вони знали, що і як будується на території, де вони живуть. На сьогодні головне - відпрацювати логістику всіх дій, дійти порозуміння у роботі, щоб проєкт реалізовувався ефективно, - наголосив Олександр Старух.

За словами Гранаса Бернта, щоб не руйнувати  трасу Якимівка-Кирилівка, ремонт якої має завершитись до  червня, компанія облаштує  30 км. об їзного шляху через поля.  Також норвежці планують прокласти спеціальну технологічну дорогу в обхід с. Вовчанське. Проте, залишається невирішеним головне питання – як перевозити матеріали із Мокрянського та інших кар’єрів на півночі області. Наприклад, для транспортування лише 200 тис. тонн гравію потрібно 10 тис. рейсів вантажівок, які у спеку можуть повністю знищити дорожнє покриття на оновленій ділянці магістралі Харків-Сімферополь.

На думку Олександра Старуха, підрядники мають використовувати залізничний транспорт. Обласна влада, зі свого боку, готова сприяти діалогу компанії із «Укрзалізницею» та залученню до участі у проєкті будівництва ВЕС місцевих виробників кабельної продукції та металоконструкцій.
Добавлено: 27-05-2021, 08:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх