Рідкісне затемнення: в різних куточках світу спостерігали "кривавий Місяць" (ФОТО+ВІДЕО)

26 травня на Землі спостерігалося рідкісне космічне явище - "криваве" суперлуніе. Воно поєднує в собі відразу три явища: суперлуніе, повне місячне затемнення і "Криваву Місяць".

Людство могло спостерігати таке явище вперше за майже 2,5 року.

Повний місяць у травні, назвали на честь квітів, квітучих навколо Північної півкулі, було найближчим повним місяцем до Землі в 2021 році, тобто воно було більше і яскравіше, ніж зазвичай, або, іншими словами, супермісяцем.

Суперлуніе - це астрономічне явище, яке відбувається в момент найбільшого зближення Місяця і Землі. Це відбувається через те, що орбіта, по якій Місяць обертається навколо нашої планети, не абсолютно кругла, а має форму еліпса. Через це в деяких точках своєї орбіти супутник виявляється на максимально близькій відстані до Землі.


Спостерігачі за місячним затемненням спостерігали за тим, що відбувається незадовго до 6 години ранку за східним часом, коли почалося часткове затемнення. Під час цієї фази Місяць перейшла в темну тінь Землі. Ця тінь настільки темна, що здавалося, ніби хтось відкусив частину місяця.

Потім, незабаром після 7 години ранку, тінь повністю закрила Місяць, що призвело до повного місячного затемнення.

Таку місяць ще називають "кривавою", коли супутник Землі стає багряно-помаранчевим. Земля проходить між Сонцем і Місяцем і відкидає тінь на свій супутник, через що той стає такого кольору.

Наступне суперлуніе на Землі можна буде побачити в червні 2022 року.

При ясній погоді затемнення було видно на заході Північної і Південної Америки, в Океанії, Австралії та Східної Азії. Фотографії повного місячного затемнення, зробили фотографи з усього світу.


Уповільнена зйомка з Мексики


Санта-Моніка


 Нова Зеландія


Чилі


Каліфорнія


Суперповню в Австралії


Місяць над Крайстчерч, Нова Зеландія

Космічне явище знімали на відео, а також вели прямі трансляції.

"Телеграф" зібрав всі найяскравіші астрономічні явища, які можна буде спостерігати в 2021 році. Людство зможе побачити чотири затемнення, суперлуніе, звездопади.Перейті на Головну сторінку


Добавлено: 27-05-2021, 09:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх