Скільки коштуватиме прожити місяць на Місяці : довідник місячної нерухомості

Одразу після того, як серйозно заговорили про колонізацію Марса і Місяця, експерти зі споживчих кредитів випустили перший в історії довідник місячної нерухомості і припустили, в яку суму обійдеться проживання на супутнику Землі.


Довідник по місячній нерухомості

Отже, спорудження там першого будинку коштуватиме близько 40 мільйонів доларів, пише UAINFO.org. 


План місячного будинку

Експерти використовували різні фактори для розрахунку його вартості:   наприклад, спеціальні матеріали для створення атмосфери, середню вартість транспортування матеріалів на Місяць.  Дані про вартість перевезень були отримані від SpaceX.


Передбачуваний вигляд місячного будинку

Також новоселам знадобляться теплиці і сонячні батареї. А будинки повинні бути оснащені герметичними кисневими капсулами, які є частинами входу, промисловими кондиціонерами та обігрівачами, мати захист від метеоритів, органічні джерела енергії і бути повністю ізольованими та автономними.

Експерти визначили і найпопулярніше місце на Місяці - Море Дощів, це регіон на північно-західній частині супутника, з нього відкривається чудовий вид на Землю.


Море Дощів на Місяці

Море Дощів утворилося в результаті затоплення лавою великого ударного кратера. Він виник після падіння великого метеорита або ядра комети в ранньоімбрійский період (приблизно 3,85 млрд років тому).  У міру наповнення лавою дно кратера згладжувалося, утворилася відносно рівна поверхня площею 829 тис. км². Так що влаштувати там будівельний майданчик буде дуже зручно.

Але вартість проживання на Місяці буде захмарною - близько 325 067 доларів на місяць.  Експерти також попереджають, що найефективнішим способом вироблення електроенергії на Місяці залишається компактний ядерний реактор вартістю в мільярд доларів, а воду, скоріше за все, доведеться отримувати, переробляючи і очищаючи рідкі відходи.

Місія NASA Artemis має стартувати у 2024 році і відправити на Місяць команду, що  досліджуватиме  поверхню  в надії побудувати стабільне середовище проживання.  І хоча американське космічне агентство зосереджено тільки на підготовці астронавтів, інші компанії вже дивляться далі в майбутнє, коли люди колонізуватимуть природний супутник.

"Оскільки Земля стає все більш населеною, а космічні технології розвиваються, скоро місячне життя стане новою нормою", - йдеться в дослідженні.


місячні поселенці

За матеріалами: В ГОРУ, Фокус
Добавлено: 22-03-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх