Міністр агрополітики розповів про ціни, як купити землю, і чому не вигідно держати корів (ВІДЕО)

Ціна землі, за його словами, залежить від багатьох чинників.

В Україні з 1 липня 2021 року запрацював ринок землі. Хто її може на сьогоднішній день придбати, як це зробити і яка вартість одного гектара. Про все це в ефірі "Сніданку з 1 + 1" розповів міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко.

Так, глава Мінагрополітики зазначив, що сьогодні землю може купити тільки фізична особа, яка є громадянином України. Ні для іноземців, ні для юридичних осіб це недоступно.

Сама процедура придбання ділянки, як пояснює міністр, відбувається наступним чином і за таких умов:
  • якщо ви громадяни України і у Вас є легалізорованний офіційний дохід задекларований;
  • купити можна до 100 гектарів;
  • угода купівлі-продажу оформляється між покупцем і продавцем в нотаріальній формі через банківський рахунок.
Що стосується вартості землі, то, за словами Романа Лещенко, середня вартість 1 гектара становить близько 2 тисяч доларів.

"Об'єктивно середня вартість 1 гектара близько 2 тисяч доларів. Але в різних регіонах різна вартість, оскільки різна нормативно-грошова оцінка землі, її кількісні і якісні характеристики, її розташування. Багато критеріїв", - говорить міністр.

У свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль раніше говорив про вартість землі близько тисячі доларів за гектар і підкреслював, що це менше, ніж прогнозували в уряді.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні припинив дію мораторій на продаж сільськогосподарських земель, який діяв з 2002 року, і відкрився ринок землі. Відтепер українці можуть вільно купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення.

Протягом останніх двох років Верховна Рада прийняла ряд законів, які встановили нові правила і обмеження для всіх його учасників - власників і орендарів землі, потенційних покупців, підприємств аграрного сектора. Пояснення, як купити і як продати землю сільськогосподарського призначення, читайте в нашому матеріалі.

Роман Лещенко розповів про ринок землі, ціни на продукти та компенсацію аграріям

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 29-07-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх