Країни, які відкриються цього літа для українців (ВІДЕО)

Кулеба назвав ці європейські країни. Український Е-сертифікат буде синхронізований з європейською. Київ почав також переговори з деякими країнами світу про визнання українських паперових COVID-сертифікатів.

На сьогоднішній день в Європі для українців доступні Греція, Кіпр, Хорватія і Болгарія.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав країни, які відкриються для українців після введення "паспортів вакцинації".

Про це він розповів в ефірі "Сніданку з 1 + 1" 4 червня.

"Ми не повинні драматизувати вимога ПЛР-тесту. Бо, коли ми літали по безвізу, коли ти летиш в країну ЄС, то на кордоні можуть попросити показати бронювання готелю або зворотний квиток, наприклад. ПЛР-тест - це не те, що блокує подорожі . ми працюємо над тим, щоб була мінімальна кількість вимог ... Я вчора говорив з міністром закордонних справ Албанії. ми домовилися, що українцям створять відповідні умови. Я думаю, основні курорти ми відкриємо. працюємо над Іспанією. думаю, цього літа ми будемо мати більше умов для подорожей, ніж в минулому році ", - сказав глава МЗС.

Кулеба також додав, що сама відкрита відкрита країна для українських туристів - це Туреччина.

"Я говорив з главою МЗС Туреччини і ми домовилися, що цього літа для українських туристів створять максимальні умови", - додав міністр закордонних справ України.

Варто відзначити, що з 4 червня почали діяти нові правила в'їзду іноземців в Туреччину, зокрема, і для українських туристів. Відзначається, що для в'їзду в країну необхідно надати один з чотирьох документів:
  • негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до приїзду;
  • експрес-тест на визначення антигену SARS-CoV-2, зроблений не пізніше, ніж за 48 годин до приїзду;
  • документ про повну вакцинацію від коронавируса, проведеної щонайменше за 14 днів до приїзду;
  • документ, який засвідчує, що людина перехворіла COVID-19 протягом останніх 6 місяців.
Наші громадяни повинні самі вибрати, який з документів взяти з собою в подорож. Документ повинен бути на англійській мові.


Нагадаємо, 27 квітня Україна і Туреччина підписали меморандум про посилення співпраці в туристичній галузі. З 15 травня по 4 червня громадяни України могли подорожувати до Туреччини без довідок про негативний ПЛР-тесті.

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 4-06-2021, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх