Президент Зеленський на Конгресі в Дніпрі

Децентралізація та координація: Глава держави взяв участь в Конгресі місцевих і регіональних влад.



Про це повідомляє Відкритий.

Захід проходив в новому спорткомплексі «Олімпійські резерви». Також в Дніпро приїхали глави облдержадміністрацій і облрад з усієї України. Конгрес створили для координації в роботі між центральними і місцевими органами влади.

«Це реальна можливість поспілкуватися сьогодні з представниками регіонів, обговорити проблеми. Проблем багато. Але головне, як я вважаю, встановити реальні терміни для їх вирішення. З деякими з них неможливо разобратьмя на місцевому рівні, необхідні законодавчі зміни. Саме тому ми зібралися на Конгрес для координації дій », - сказав голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко.

У свою чергу міністр громад і територій зазначив, що необхідно продовжувати процес децентралізації. Більш того, він анонсував зміни до Конституції.


Президент України Володимир Зеленський, який відкрив роботу Конгресу, також зазначив, що необхідно розширювати права місцевого самоврядування. Однак в рамках унітарної держави. «Освіти ніяких феодальних князівств не буде», - сказав Зеленський.

На Конгресі виступили голови Дніпропетровської, Донецької, Одеської обладміністрацій. Також до присутніх звернулися голова Офісу президента Андрій Єрмак і його заступник Кирило Тимошенко.

Всі виступаючі наголошували, що децентралізація вимагає відповідних змін в законодавство і дасть можливість регіонам розпоряджатися фінансами на місцях. Конгрес місцевих і регіональних влад при президенті буде постійно діючим органом для координації роботи центральної влади і місцевого самоврядування. Його головою обрали голову Одеської ОДА Сергія Гриневецького.

Відкритий публікує фоторепортаж з місця події.


Перед початком роботи Конгресу


Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко






Представники місцевого самоврядування


Гімн України Президент



Володимир Зеленський


Глава ОП Андрій Єрмак


Заступник голови ОП Кирило Тимошенко


Обраний глава Конгресу Сергій Гриневецький
Добавлено: 9-06-2021, 09:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх