Німецький парламент відхилив резолюцію по СП-2

Фракція Союз-90 / Зелені закликає уряд Німеччини відмовитися від проекту Північний потік-2.

У Бундестазі відхилили резолюцію по Росії

У Німеччині більшість депутатів Бундестагу в четвер, 10 червня, проголосували проти резолюції про визнання проекту Північний потік-2 шкідливим для клімату. Про це повідомила прес-служба парламенту.

Відзначається, що постанова Перегляд курсу в політиці щодо Росії - послідовно захищати права людини, демократію і європейський світопорядок було висунуто депутатами фракції Союз-90 / Зелені.

Вони, зокрема, закликають уряд Німеччини "визнати, що новий газопровід, такий як Північний потік-2, не потрібен для енергопостачання Європи, але, перш за все, шкідливий для клімату". Таким чином, зазначене в документі, Берліну слід "відмовитися від проекту".

"Пропозиція була відхилена в ході прямого голосування більшістю в складі фракцій ХДС / ХСС, Соціал-демократичної партії Німеччини, Альтернативи для Німеччини і Лівої партії", - уточнила прес-служба.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Ангела Меркель проведуть зустріч на саміті G7, в ході якої обговорять тему Севпотока-2, зокрема вплив газопроводу на енергетичну безпеку України.

За матеріалами:  Корреспондент.net 
Добавлено: 11-06-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх