Німеччина приготувала два варіанти: "Північний потік-2" можуть зупинити?

У Німеччині розробляють кілька варіантів домовленостей із США для того, щоб ті зняли санкції проти "Північного потоку-2".

Один із них передбачає, що газопровід зможуть у будь-який момент зупинити, якщо Росія, наприклад, впливатиме на Україну. Другий – заморозити газопровід доти, доки влада РФ "не виправиться".

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на розмову з декількома високопоставленими представниками Берліна. "Одна з висунутих ідей – створення механізму, який дозволив би Німеччині перекрити "Північний потік-2", якщо Росія чинитиме тиск на Україну, скажімо, шляхом довільного припинення поставок через її систему транзиту газу", – йдеться в матеріалі.

Деякі німецькі політики стверджують, якщо про такий механізм вдасться домовитися, наявність трубопроводу могла б фактично зміцнити позиції ЄС на переговорах із Москвою. "Північний потік-2" може подати в суд на уряд Німеччини, якщо вони перервуть подачу газу. Представник проєкту від коментарів відмовився.

Ще одна обговорювана ідея полягає в тому, щоб Німеччина наклала свого роду мораторій на введення трубопроводу в експлуатацію доти, доки Росія не проявить доброї волі. "Ми повинні подумати про те, щоб обумовити запуск "Північного потоку-2" зміною поведінки з боку Росії – скажімо, звільненням Олексія Навального або поліпшенням ситуації на сході України", – сказав Нільс Шмід, офіційний представник соціал-демократів із зовнішньої політики.

Як повідомляв OBOZREVATEL раніше:
  • Європейський парламент ухвалив резолюцію, яка закликає негайно припинити будівництво "Північного потоку-2".
  • Офіційна причина такого рішення – арешт російського опозиціонера Олексія Навального.
  • Сакції США є головною перешкодою для завершення будівництва "Північного потоку-2". З 20 жовтня 2020-го вони стосуються страхових і сертифікованих компаній, які працюють із судами.
Добавлено: 16-02-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх