Найманці "Л/ДНР" на Донбасі обстріляли ЗСУ з гранатометів і поранили воїна

Російські найманці з незаконних збройних формувань "Л/ДНР" на Донбасі минулої доби 12 разів вдалися до порушення тиші й ще двічі на ранок п’ятниці. Внаслідок ворожих обстрілів поранення отримав військовий зі складу Об’єднаних сил.

На щастя, захиснику надали необхідну меддопомогу, він перебуває в лікарні, медики оцінюють його стан як середньої тяжкості. Про ситуацію на фронті проінформував штаб ООС на офіційній Facebook-сторінці.

Так, протягом 10 червня російсько-окупаційні війська стріляли в бік позицій ЗСУ:
  • неподалік Шумів – із мінометів 82-го калібру;
  • біля Новгородського – зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів;
  • поблизу Причепилівки – з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;
  • чотири рази в районі Водяного на Приазов’ї – зі станкових протитанкових, ручних протитанкових, підствольних гранатометів і стрілецької зброї;
  • у районі Водяного, що біля Донецька, – зі станкових протитанкових гранатометів;
  • неподалік Старогнатівки – з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;
  • двічі в напрямку Луганського – зі станкових протитанкових, ручних протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів;
  • біля Пісків – зі стрілецької зброї.

Карта війни на Донбасі

У відповідь на ворожі дії українські військовослужбовці теж відкривали вогонь. Водночас уже станом на 07:00 11 червня окупанти ще двічі порушили "тишу" на Донбасі. Знову ж таки біля Водяного неподалік Донецька вони стріляли з мінометів 82-го калібру, а в напрямку Опитного – з ручних протитанкових гранатометів.

Внаслідок цих ворожих дій бойових втрат у лавах ООС немає. Українська сторона СЦКК про всі порушення з боку найманців РФ повідомила СММ ОБСЄ.

Нині наші військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення ООС і продовжують дотримуватися режиму припинення вогню.


Інформація про ситуацію на Донбасі

Як повідомляв OBOZREVATEL, 9 червня в районі проведення Операції Об'єднаних сил загинула військовослужбовиця ЗСУ – 22-річна лейтенантка Карина Шемчук. Вона була заступницею командира роти з морально-психологічного забезпечення 128-ї ОГШБр.

За матеріалами: OBOZREVATEL
Добавлено: 11-06-2021, 09:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх