Путін публічно оголосив нову стратегію війни з Україною

Доктрина Путіна: російську армію зобов'язали вивчити статтю, де обгрунтована війна проти України. А коли Зеленський представить доктрину для народу і армії України?

джерело: фейсбук Юрія Бутусова


Міністр оборони РФ Шойгу зобов'язав всіх військовослужбовців ознайомитися з текстом антиукраїнської статті Путіна. По суті Путін публічно оголосив нову стратегію війни з Україною, щоб відкрито мобілізувати і мотивувати для цієї непопулярної в РФ війни все російське суспільство, щоб виправдати нові санкції через фактичну приєднання Донбасу і Криму і порушення Росією Мінських угод.

Ця нова політична стратегія Росії, вимагає жорсткого політичного відповіді - публічної політичної доктрини дій керівництва України. Вражаюче, але Зеленський по суті лист Путіна взагалі не прокоментував, а всього лише віджартувався, що є досить неадекватною реакцією.

Я змушений наголосити тези, які вимагають публічної позиції керівництва України:

1. Путін не визнає Україну як незалежну державу, оскільки вважає Україну "історичною територією РФ": "Ми ніколи не допустимо, щоб наші історичні території і живуть там близьких для нас людей використовували проти Росії. А тим, хто зробить таку спробу, хочу сказати, що таким чином вони зруйнують свою країну ".

2. Росія буде воювати на Донбасі і не піде добровільно з української землі: "... Розправу послідовники бандерівців готові були вчинити в Криму, Севастополі, Донецьку і Луганську. Вони і зараз не відмовляються від подібних планів. Чекають свого часу. Але не дочекаються ... Києву Донбас просто не потрібен ".

3. Путін завдав особисту образу президента України, щоб налякати Зеленського розривом особистих контактів: "Основним передвиборним гаслом чинного президента було досягнення миру. Він на цьому прийшов до влади. Обіцянки виявилися брехнею. Нічого не змінилося. А в чем-то ситуація на Україні і навколо Донбасу ще й деградувала ".

4. Путін виправдовує фактичне приєднання до РФ Донбасу і Криму і видачу російських паспортів: "Справжня суверенність України можлива саме в партнерстві з Росією ... Ми - один народ".

Зараз на фронті зросла кількість артилерійських обстрілів з боку російських окупантів - вони вже перестали ховатися, викладають самі відео в інтернет. Мине небагато часу, і Росія завершить видачу російських паспортів більшості населення Донбасу. Росія посилює інтеграцію Донбасу як свого невизнаного регіону з особливим статусом, типу Абхазії, Осетії, Придністров'я.

У цих умовах Мінські угоди вже просто безглуздо мусолити як якусь обіцянку світу. Це дипломатична ширма, за якою повинна стояти чітка і зрозуміла нації і армії доктрина. Азербайджан також уклав Мінські угоди і вів одночасно війну і переговори 26 років - і домігся перемоги в зручний момент.

Спроба Кремля схилити Зеленського до визнання російської окупації на Донбасі в ході "перемир'я" 2020 го року зазнала краху - українське суспільство не дозволило офісу президента капітулювати у війні.

Путін тепер відкрив карти - він не піде з Донбасу. І він буде вести війну проти слабкого української держави, будучи впевненим, що зуміє розхитати погрозами українську владу.

А в цей час президент Зеленський як і раніше намагається не помічати і не коментувати втрати українських воїнів у результаті російських обстрілів. Ця ганебна політика і відсутність будь-якої політичної ініціативи послаблюють нашу країну куди сильніше будь-яких путінських листів.

Без нової доктрини війни з Росією Україна не зможе дати Путіну адекватну відсіч, не зможе стати незалежною, не зможе добути бажаний усіма світ. Доктрина - це перший крок до нашої перемоги.

Автор: Юрій Бутусов

За матеріалами: 24tv,ua
Добавлено: 17-07-2021, 12:59
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх