Переговори Макрона з Путіним: у Парижі та Москві свої версії розмови (ВІДЕО)

Розмова відбулася напередодні, 26 квітня.

У понеділок, 26 квітня, президент Франції Еммануель Макрон телефоном поговорив зі своїм російським колегою 

У Путіна заявили, що не хочуть будувати відносини з США за принципом "один крок вперед, два кроки назад"

Володимиром Путіним.

У Парижі та Москві оприлюднили свої версії розмови глав країн, розповіли у ТСН.Ранок 27 квітня. 

У Франції наголосили, що Макрон закликав Путіна забезпечити зниження напруженості з Україною: дотримуватися перемир'я на Донбасі, відвести війська від кордонів та відновити діалог. Натомість у Кремлі зауважили: Путін назвав дії Києва провокативними та звинуватив українську владу в ігноруванні Мінських угод.

Говорили президенти і про дипломатичний скандал із Чехією. Еммануель Макрон висловив підтримку Празі. Своєю чергою, Володимир Путін назвав звинувачення на адресу Росії, що її розвідники причетні до вибухів на складах боєприпасів у Чехії у 2014 році, абсурдними.


Відвести війська від України та дотримуватися перемир'я на Донбасі - президент Франції Еммануель Макрон закликав Володимира Путіна. У Парижі та Москві оприлюднили свої версії розмови глав країн. Якщо у Франції наголосили - Макрон закликав Путіна забезпечити зниження напруженості з Україною, відвести війська від наших кордонів та відновити діалог. То у Росії заявили - Путін назвав дії Києва провокативними та звинуватив українську владу в ігноруванні Мінських угод.    

Як повідомлялося, у Мережі з'явилося відео, на яких Росія стягує до окупованого Криму та кордонів з Україною ешелони з військовою технікою. Світові лідери вимагали в РФ відведення військ та наголошували на ескалації подій на Донбасі. 

В Росії заявляли, що їхня армія пересувається на території країни тими маршрутами, якими вважає за потрібне. Війська перебуватимуть біля українських кордонів доти, доки вирішить керівництво країни, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. 

У четвер, 22 квітня, міністр оборони Росії Сергій Шойгу ухвалив рішення 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 27-04-2021, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх