У Дніпрі на Великдень храми будуть відкриті для віруючих (ВІДЕО)

Цього року на Великдень храми Дніпра і області будуть відкриті для віруючих.

Про це Відкритий повідомляє з посиланням на прес-службу Дніпропетровської облдержадміністрації. Будинки просять залишатися людей з групи ризику і з симптомами хвороби. Вони зможуть подивитися богослужіння онлайн.

«Будемо дотримуватися всіх рекомендацій лікарів, влади. Дякуємо, що про нашу безпеку дбають. Молимося, щоб всі були здорові », - зазначив митрополит Дніпропетровський і Павлоградський УПЦ Іриней.

Також він додав, що літні люди, з підозрою або хворі COVID-19, повинні залишатися вдома. «Знову будемо відзначати Великдень в складних умовах епідемії. Цього року запрошуємо парафіян на богослужіння. Адже християнська душа, особливо на свята, прагне до церкви, щоб помолитися », - сказав канцлер Дніпропетровської єпархії ПЦУ протоієрей Віталій Лопушанський.


Богослужіння, запевнили священнослужителі, будуть намагатися організувати так, щоб не було великого скупчення людей. Обов'язкові захисні маски і соціальна дистанція. Храми області почнуть освячення пасок заздалегідь - після 14.00 в суботу, 1 травня.

«Святкувати будемо відповідно до нашої давньої української християнської традиції. Проведемо літургію, сповідуємо, причетний. Хочеться, щоб Великдень принесла нам радість, мир і здоров'я », - зазначив настоятель релігійної громади Святого Миколая Мир Лікійських Чудотворця екзархату УГКЦ Василь Пантелюк. Більшість храмів регіону транслюватимуть святкову службу онлайн. Прямий ефір можна буде подивитися на їх сторінках в соцмережах.

За матеріалами: Відкритий
Добавлено: 23-04-2021, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх