Дистанція, маски, заборона прикладатися до ікон і хреста: як відбуватимуться богослужіння на Великдень (ВІДЕО)

В Україні під час великодніх свят не будуть запроваджувати додаткові обмеження.

Синоптики обіцяють потепління на Великдень: прогнозують до +26

В Україні під час великодніх свят не будуть запроваджувати додаткові обмеження. Днями представники влади зустрілися з духовенством, щоб обговорити правила проведення богослужінь у цей період.

Міністр охорони здоров’я Максима Степанова заявив, що на Великдень вводити обмеження не планують. Зокрема, і в "червоних" зонах, де храми відкриті для парафіян. Духовенство підтримало рекомендацію щодо участі в богослужіннях лише одного члена родини. Але як це можна буде контролювати, не зовсім зрозуміло.

Влада разом з представниками церков дійшли згоди щодо таких умов відвідування церков:
  • зменшити тривалість богослужінь, але збільшити їхню кількість
  • двері в храмах мають бути постійно відчинені
  • забороняється прикладатися до хрестів, ікон, святинь
  • у храмі потрібно буде перебувати в масці, а також дотримуватись дистанції
Слід зауважити, що тепер до храмів можна потрапити онлайн. Чимало церков будуть вести прямі трансляції служб на своїх сторінках у соцмережах.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що запроваджувати додаткові обмеження на великодні свята поки не планують. Тож на великдень церкви навіть у червоних карантинних зонах прийматимуть парафіян. Але з певними обмеженнями. Зокрема, забороняється прикладатися до ікон, а ще обіцяють зменшити тривалість самого богослужіння. 


Чи не стане Великдень причиною чергового збільшення кількості хворих на коронавірус, казати зарано. Зараз країна оговтується лише після третьої хвилі. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що рівень захворюваності на COVID-19 пішов на спад у всіх областях України. Загальна кількість завантажених ліжок у всій країні тримається на рівні 52%.

Утім, ситуацію з киснем для хворих під зовсім іншим кутом бачить співзасновниця фонду "СВОЇ" Леся Литвинова. Фонд надає кисневі концентратори для тих хто потребує їх в домашніх умовах. Сюди телефонують люди з усієї країни. "У нас зранку черга. У мене під кожну видачу є медична документація - це люди, які приносять довідки про те, що їм потрібен кисень. Протягом минулого місяця ми видали понад тисячу конценраторів", - каже Леся Литвинова.
Добавлено: 29-04-2021, 09:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх