До Дніпропетровської області прибули 20 нових реанімобілів

У Дніпропетровський обласний центр екстреної медичної допомоги прийшли 20 сучасних автомобілів «швидкої» від Міністерства охорони здоров'я України.

Нові машини - це справжні «реанімації на колесах». Про це повідомляє Вiдкрите з посиланням на прес-службу ДнепрОГА. «Для порятунку людей бригади екстреної медичної допомоги повинні мати все найкраще. Зараз автопарк «швидких» регіону поповнився двома десятками нових реанімобілів. Вони оснащені за сучасними стандартами », - підкреслив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резниченко.

Реанімобілі зроблені на базі Citroёn Jumper Всередині - набір життєво необхідної техніки та обладнання. Зокрема, апарат штучної вентиляції легенів, дефібрилятор, пульсоксиметр (для вимірювання рівня кисню в крові), капнометр (для вимірювання вуглекислого газу в крові). Вакуумні матрац і шини, щоб надійно фіксувати пацієнтів з переломами. Сидяча каталка і медичні ноші з пневматичним подіумом.


В кожному автомобілі - по два 10-літррових балона з киснем, інфузійний насос, що дозволяє вводити хворому медикаменти навіть мінімальними дозами, дихальні мішки Амбу - для дорослих, дітей і навіть немовлят.


Бонус від виробників - комплект зимової гуми. Директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги Радій Шевченко підкреслив, що це - найбільша державна поставка за останні кілька років.


Радій Шевченко «Машини зручні та надійні, європейської якості. Найближчим часом вже вийдуть рятувати життя жителів Дніпропетровщини », - сказав Радій Шевченко. Дніпрянка Ірина колись працювала хірургічної медсестрою. Каже, тоді на виклики їздили старі, непристосовані автомашини. Тепер оцінила переваги нових.


Дніпрянка Ірина, яка працювала раніше медсестрою «Живу недалеко звідси. Побачила таку кількість нових машин швидкої допомоги. Стало цікаво. Вирішила підійти, подивитися. Всередині - не автомобіль, а справжній «літак», - поділилася враженнями Ірина. Реанімобілі будуть розподілені по станціях екстреної медичної допомоги області.

За матеріалами: Відкритий
Добавлено: 12-05-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх