Українська Венеція: порятунок приватного сектору після потопу у Дніпрі (ФОТО+ВІДЕО)

Через потоп, викликаний зливою і виходом з берегів річки Гнілокіш, багато ділянок дніпрян, які живуть в приватному секторі залиті водою. Людям доводиться ходити по будинку в гумових чоботях, а у дворі перестрибувати з одного дерев'яного піддону на інший.

Відкритий дізнавався, як жителі приватних секторів справляються з природним лихом. На вулиці Гагринська місцеві продовжують справлятися з наслідками катастрофічного розливу річки Гнілокіш. Багато жителів Амур-Нижньодніпровського району зараз борються з водою, що затопила ділянки. Її глибина в деяких місцях досягає двадцяти сантиметрів. У будинках зіпсована техніка і меблі, затоплені городи, а речі буквально плавають по ділянці.

Місцева мешканка Наталія каже, що стикається з таким уперше за п'ять років проживання в цьому районі. Жінка була змушена замінити теплі домашні тапочки на гумові чоботи - по-іншому в будинку не пройдеш.

«Я сьогодні о дванадцятій ночі спробувала заснути. Але в чотири прокинулася з думкою: «Я ще не плаваю на дивані?» Холодильник, мікрохвильова піч, обігрівачі, пилосос - все це прийшло в непридатність. Благо, ноутбук стояв вище », - ділиться подробицями Дніпрянка Наталія Любарська.

Через сильні дощі річка затопила всю вулицю. Вплав пересувається і 75-ти річна Людмила Петрівна. Вранці вона прокинулася в оточенні мокрих стін і відвалилися через підвищеної вологості шпалер.

На сусідній, Архангельської вулиці, ситуація не краща. Василь змушений пересуватися по двору в чоботях до коліна, обдумуючи кожен крок. Весь двір чоловіка перетворився на справжнє озеро, а двері літньої кухні неможливості відкрити: заважають 30 сантиметрів води.

Сергій виклав тимчасову доріжку до свого будинку. Щоб дістатися до ділянки, йому потрібно триматися за паркан і скакати по дерев'яних піддонів і цеглин.

На його думку, те, що сталося наслідок забруднення водовідводів. Він особисто кілька разів звертався до комунальних служб за допомогою, але у відповідь отримував лише відмову. «Зверталися і в ОДА і в МНС, але допомоги ніякої немає. Абсолютно. Кажуть, що вашу заявку розглянуть протягом п'ятнадцяти - тридцяти днів. Толку від цих днів, якщо ми тут тонемо зараз », - скаржиться житель АНД району Сергій Шкоп.

Комунальники за допомогою спеціальної техніки, очистили канал Гнілокіш. Самоскидами вони вивезли майже вісімнадцять машин з мулом і сміттям.

За підсумками в Амур-Нижньодніпровському районі постраждали дев'ять вулиць, і були затоплені двадцять три будинки. Зараз боротьбу з наслідками потопу продовжують рятувальники. За їх словами, тільки за минулу добу їм вдалося відкачати більше дев'ятисот тонн води.

«Через велику кількість опадів, що випали система відводу води не справляється. Ми додатково перекачуємо воду в ливневки. Швидше за все труба маленького діаметру, і вона не справляється з великою кількістю води », - пояснив начальник чергової зміни ГУ ГСЧС в Дніпропетровській області Олександр Кочевський.

Через негоду під водою опинилися і інші райони Дніпра, зокрема, Індустріальний район. На проспекті Миру рівень води досяг півметра. Раніше ми розповідали, що в Дніпрі жителі багатоповерхівки «плавають» у своїх квартирах.

Добавлено: 4-06-2021, 13:38
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх