Масштаби робіт вражають: як іде будівництво нового аеропорту в Дніпрі


В аеропорту Дніпра тривають масштабні роботи з облаштування нового пасажирського перону. Разом з тим, на території приступили до заливки бетонного фундаменту для нового терміналу. Про це повідомили на офіційній сторінці Держагенства інфраструктурних проектів України в Facebook, передає Дніпровська Панорама.

Важка техніка продовжує вигризати землю під будівництво нового перону. Станом на сьогодні, прибрано понад 120 тисяч кубометрів грунту.

На території аеропорту запустили перший бетонний завод. Виробнича лінія забезпечить будівельною сумішшю фінальну стадію першої черги будівництва, - бетонні роботи з заливки фундаменту. До слова, всього таких заводів буде 3.

Будівельні роботи в аеропорту «Дніпро» тривають за графіком. На будмайданчику працює 45 одиниць важкої будівельної техніки.


«Активні роботи тривають і по будівництву терміналу. Його будує приватний інвестор, - група DCH. Зараз виконується облаштування залізобетонних монолітних фундаментів пасажирського терміналу »- розповів глава Держагенства інфраструктурних проектів України Кирило Хомяков.

Нагадаємо, будівництво нового аеродромного комплексу розбито на 4 черги. Зараз тривають роботи по 1 черги, який передбачає облаштування пасажирського перону, VIP-перону і сполучних рульових доріжок. Це дозволить з'єднати новий термінал з уже існуючою злітно-посадковою смугою на час будівництва нової смуги. У 2021 році на будівництво аеродрому з державного бюджету виділено 1,4 млрд грн.
Добавлено: 15-06-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх