У Дніпрі планують зменшити літні канікули для дітей: подробиці

Експерти вважають, що занадто тривалі перерви в навчанні - це погано для дітей. Адже, як показують дослідження, за літо учні забувають багато з того, що вивчили за минулий рік. Результат з цього в Україні хочуть зменшити кількість днів літніх канікул. Дані зміни можуть торкнутися і дніпровських школярів.

Про це повідомляє редакція 056.

На думку експертів, літні канікули повинні бути коротше. За результатами дослідження, "літні втрати" складають до чверті річного курсу. Тобто, діти можуть не пам'ятати не менше 25% матеріалу.

Гірше такі довгі канікули впливають на дітей з бідних сімей - так, якщо багаті живуть переважно серед книг, а на літо можуть відправити дітей в табір, то бідні сидять вдома або на вулиці, не роблячи нічого для навчання.

Так, дослідження університету в Балтіморі показали, що саме відмінності в "літніх втрати" можуть відповідати різниці в успіхах в навчанні між бідними і багатими дітьми.

Крім того, довгі канікули погано впливають на бюджети бідних сімей. Адже діти не мають безкоштовних шкільних сніданків і обідів, а натомість батьки повинні витрачати більше грошей і часу на догляд та розваги для дітей.

Скільки тривають канікули в різних країнах? Літні канікули в різних країнах відрізняються. Наприклад, в Південній Кореї - діти відпочивають тільки три тижні. У той же час в Італії, Туреччини і України - мають більше, три місяці.

Крім того, експерти вважають, що в школі більше часу треба приділяти повторення матеріалу. Адже додаткові вправи корисні - особливо для тих, хто відстає.

Тому, частина літа вони пропонують витратити на "Позапрограмна" навчання, практику тощо.

Відзначимо, що в цьому році через карантин, у багатьох навчальних закладах Дніпра вже зменшили канікули. Літні канікули скоротили на користь повторення пройденого матеріалу. Хоча спочатку йшли розмови про те, що повторення матеріалу відбуватиметься у вересні.
Добавлено: 5-07-2021, 11:17
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх