Канікули в Дніпрі будуть не у всіх школярів: подробиці

У Департаменті гуманітарної політики Дніпровського міської ради вирішили не продовжувати навчальний рік. Відповідно у школярів, крім випускників, літні канікули почнуться з 28 травня.

Про це повідомили в прес-службі Департаменті гуманітарної політики Дніпровського міської ради.

При цьому школи Дніпра мають автономію, яка їм дозволяє самостійно визначати дати канікул. Департамент освіти може давати лише рекомендації з цього приводу. Отже, уточнити дати канікул рекомендується безпосередньо у директора конкретної школи або через вчителя.

Так, з-за минулого дистанційного навчання, в деяких школах Дніпра навчальний рік закінчиться 11 червня, а в інших триватиме аж до кінця першого літнього місяця. Але незважаючи на це, передбачену Нуш програму діти вже пройшли. Тому вже поступово починають здавати книги. А вчителі відзначають, що залишився навчальний час присвятять повторення пройденого матеріалу. Вони не будуть суворо ставитися до відвідуваності, і кажуть, що батьки можуть вільно брати учнів на відпочинок.

Варто відзначити, що згідно з наказом Міністерства, в цьому році учнів 4-х та 9-х класів звільнили від державної підсумкової атестації. Також звільнені і прискорений 11 класів, але вони мають право пройти іспит за власним бажанням.

Урочисті лінійки і концерти як і раніше заборонені. Дозволяються заходи тільки за участю одного класу.

За матеріалами: 056.ua
Добавлено: 18-05-2021, 09:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх