"Найчастіше хворіють молоді": у Дніпропетровській області зафіксували три випадки "Дельта"

У Дніпропетровській області зафіксовано відразу 3 випадки захворювання "Дельта" штамом COVID-19.

Про це в ході прес-конференції в ІА "Мост-Днепр" повідомила заввідділом організації епідеміологічних досліджень Дніпропетровської обласної лабораторії Олена Кузьменко, передає Дніпровська Панорама.

За її словами, ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Дніпропетровській області по країні, в цілому - поступово погіршується. Не останню роль в цьому грає "Дельта" штам коронавируса.

"На цьому тижні отримали результати зразків секвенування носоглоткових змивів, які проводилися в Інституті молекулярної біології і генетики НАН України. За результатами підтверджена циркуляція на території Дніпропетровської області штаму" Дельта ". На території регіону виявлено 3 випадки. Зокрема, - в Солонянському районі та Нікополі ", - повідомила Олена Кузьменко.

Заввідділом організації епідеміологічних досліджень також підкреслила, що в Україні офіційно підтверджено 143 випадки зараження "Дельта" штамом COVID-19. Якщо минулого тижня йшлося про 17 випадках, то сьогодні ця цифра зросла майже в 9 разів.

"Штам коронавируса" Дельта "активно поширюється на території України. Найбільша кількість випадків зафіксовано на сьогоднішній день у Волинській, Одеській, Тернопільській областях, Чернівцях та Києві. Найближчим часом він стане домінуючим в світі і в Україні, - зокрема. На відміну від інших штамів, "Дельта" характеризується більшою контагіознастью до госпіталізації і реанімації, найчастіше хворіють люди молодого віку ", - додала Кузьменко.
Добавлено: 6-08-2021, 14:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх