На Тернопольщині виявили 52 випадки "Дельта"-штаму короновірусу

Із цих 52 зразків більшість осіб були приїжджими з-за кордону, зокрема з Росії, Великої Британії та країн Індонезії

У Тернопільскій області лабораторно підтвердили 52 випадки зараження "Дельта"-штамом коронавірусу, який може спричинити новий спалах захворюваності. Про це повідомляє ДУ "Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

Зазначається, що спеціалістами лабораторії центру було проведено дослідження біоматеріалу за допомогою тест-системи для визначення наявності восьми мутацій коронавірусу SARS-CoV-2. За результатами даної роботи було виявлено у 94 позитивних зразках 52 випадки "Дельта"-штаму коронавірусу.

Їх було направлено до референс-лабораторії ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України" для визначення наявності мутації вірусу SARS-CoV-2.

"Учора, 4 серпня, з референс-лабораторії отримано позитивні результати тестування зразків біоматеріалу та підтверджено "Дельта"-штам коронавірусу", – йдеться у повідомленні.

У центрі додали, що до цього часу в області циркулював переважно британський штам коронавірусу.

За інформацією установи, із цих 52 зразків більшість осіб були приїжджими з-за кордону, зокрема з Росії, Великобританії та країн Індонезії, а також контактні особи.

Нагадаємо, що за минулу добу, 4 серпня, в Україні зафіксовано 1052 нових підтверджених випадки COVID-19. Госпіталізували 532 людини.

За матеріалами: 5.ua
Добавлено: 6-08-2021, 09:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх