Дніпропетровщина перейшла до «помаранчевої» епідзони

Також на Дніпропетровщині фіксується зростання динаміки рівня госпіталізацій.

У «помаранчевій» зоні застосовуються обмеження «жовтого» рівня. Утім, додаткові обмеження на свій розсуд може запроваджувати місцева влада, мовиться в повідомленні.



Що відомо
  • МОЗ оновив показники зонування областей у зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації. Згідно з новим зонуванням, 9 регіонів України потрапили в «помаранчеву зону» адаптивного карантину.
  • Серед них опинилася Дніпропетровщина. Також у «помаранчеву зону» потрапили Київ, Донецька, Київська, Луганська, Миколаївська, Харківська, Херсонська і Черкаська області.

У Дніпрі майже всі школи скасували дистанційне навчання.



У 152 школах Дніпра наявні 80% вакцинованих працівників. У цих школах навчальний процес відбувається у звичайному очному режимі.
За повідомленням департаменту гуманітарної політики, у двох школах Дніпра запроваджене дистанційне навчання згідно вимог карантинних обмежень, передає Depo.Дніпро.

22 вересня у Дніпрі на дистанційне навчання перейшли 15 шкіл, але того ж дня цей перелік почав швидко зменшуватись. У школах міста вчителі та технічний персонал почав екстрено вакцинуватись від коронавірусу.
Надвечір 23 вересня у місті залишилося дві школи, у яких відсутні 80% вакцинованого персоналу. У школах №79 та №39 зберіглося дистанційне навчання.



Що відомо
  • COVID-19: По всій Україні почали діяти норми
  • Якщо Україна, зокрема Дніпропетровська область, вийде із «зеленої» карантинної зони, заклади, де вакцинували менш ніж 80% освітян, перейдуть на дистанційне навчання. Про це йдеться у постанові, яку 28 липня ухвалив Кабмін.
  • У жовтій зоні карантинних обмежень театри, музеї та інші культурні заклади, спортзали та басейни також можуть працювати за умови наявності 80% COVID-сертифікатів у персоналу.
  • Освітній омбудсман Сергій Горбачов нагадав, що недопуск невакцинованого педагогічного працівника до роботи є незаконним.
  • В області проти коронавірусу щеплять п’ятьма препаратами: AstraZeneka (Covishield), AstraZeneka Skbio, CoronaVac, Moderna та Pfizer. Усі потребують двох доз щеплення, втім інтервал між вакцинами різний. Імунізація безкоштовна та добровільна.




За матеріалами: 24tv.ua
Добавлено: 24-09-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх