Запоріжці вшанували пам’ять жертв Голодоморів

У четверту суботу листопада в Україні відзначають День пам’яті жертв Голодоморів. У цей день траурні заходи проходять у всіх регіонах нашої країни. У Запоріжжі сьогодні вже традиційно такий захід відбувся біля пам’ятника "Жертвам Голодомору 1932-1933 років". У ньому взяли участь секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, голова Запорізької обласної ради Олена Жук.









Нагадаємо, це данина пам’яті про те, що у ХХ столітті українці пережили три масових голоди: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років, геноцид українського народу, який здійснювався радянською владою. Сьогодні особливий День пам’яті - сота річниця від першого голодомору в Україні 1921 року.

На всій території України проводили заходи на знак пошани до тих трагічних подій - було приспущено державні прапори, скасовано розважальні заходи, відбулися траурні мітинги. О 16:00 годині відбулася загальнонаціональна хвилина мовчання. Також пройшла національна акція «Запали Свічку пам'яті» аби вшанувати пам'ять про мільйони замучених голодом українців.

Всі населені пункти Запорізької області також провели заходи із вшанування жертв голодомору. В обласному центрі мітинг відбувся біля пам’ятника жертвам голодоморів, що знаходиться на центральному проспекті Запоріжжя. Під час вшанування пам'яті священнослужителі всіх конфесій провели спільний молебен в пам’ять про жертв голодоморів та політичних репресій. Учасники мітингу поклали колоски пшениці, квіти та лампадки до пам'ятного знаку.
Добавлено: 27-11-2021, 20:53
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх