В Раде началось решающее голосование по Антикорсуд (ТРАНСЛЯЦИЯ)

Сьогодні, 7 червня, Верховна Рада України завершить розгляд у другому читанні президентського законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд"

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на порядок денний парламенту.

Очікується, що перед голосуванням народних депутатів за відповідний закон щодо Антикорупційного суду, у Раді виступить президент України Петро Порошенко.


Після цього депутати планують розглянути вето президента до законопроекту "Про дипломатичну службу України".

Далі Рада перейде до розгляду законопроекту №0189 "Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні".

Блок включення до порядку денного сесії розглядатиметься наступним.

У цьому блоці пропонується включити до порядку денного сесії, зокрема, президентський законопроект №8265 "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та деяких інших законодавчих актів України" (парламент уже тричі відмовлявся включити його у порядок денний сесії).

Також депутати планують розглянути законопроект №8157 "Про Національне бюро фінансової безпеки України" та два альтернативні до нього законопроекти.

Нагадаємо, 4 червня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо Верховна Рада не ухвалить закон про Антикорупційний суд.

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що голосування за створення в Україні Антикоруційного суду має відбутися у четвер, 7 червня.

Водночас народний депутат Вадим Денисенко заявив, що у Верховній Раді немає голосів на підтримку законопроекту про Антикорупційний суд.

Довідка: У грудні 2017 року президент України Петро Порошенко вніс проект закону №7440 "Про Вищий антикорупційний суд" до парламенту.

1 березня 2018 року Рада схвалила його у першому читанні.

21 травня Комітет із питань правової політики та правосуддя погодив текст законопроекту до другого читання, зокрема, він підтримав поправки щодо встановлення мінімальної кількості суддів - 35 осіб для початку роботи суду.

Окрім того, комітетом було узгоджено положення щодо того, що підсудність ВАС має збігатися з підсудністю НАБУ.

Із тексту законопроекту, ухваленого 1 березня, було вилучено всі згадки про перевірки суддів ВАС на поліграфі.

Рада розпочала розгляд поправок до законопроекту №7440 "Про Вищий антикорупційний суд" 23 травня і продовжила у четвер, 24 травня.

Наразі депутатам залишилось розглянути 271 поправок із 1927.

Окрім того, депутатам ще треба розглянути близько півсотні поправок до норм законопроекту, які ще не погоджені з Міжнародним валютним фондом (МВФ), зокрема щодо процедури подолання вето громадської ради міжнародних експертів на кандидатури в антикорупційні судді.

Ухвалення закону є однією з вимог МВФ для надання Україні чергового траншу.
Добавлено: 7-06-2018, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх