Кабмін хоче змінити формат співпраці з МВФ - як саме

"МВФ є важливим не через суми грошей". Пряме фінансування держбюджету з боку МВФ припиниться до 2023 рокуГлава Мінфіну України озвучив плани щодо використання коштів фонду

Використання коштів Міжнародного валютного фонду для прямого фінансування держбюджету України потрібно припинити до 2023 року, вважає міністр фінансів Сергій Марченко.


Кабмін хоче, щоб Міжнародний валютний фонд виділяв гроші на резерви Нацбанку або надавав гарантії, що гроші будуть доступні тільки у разі надзвичайної ситуації, а не давав гроші до бюджету України для фінансування дефіциту, як це відбувається тепер. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю DER STANDARD, мовиться в повідомленні на сайті Мінфіну.

Марченко заявив: "МВФ важливий як інституційний кредитор, а не через суму грошей, яку він надає. Більшу частину грошей ми зайняли на міжнародних фінансових ринках. Однак на поточному етапі розвитку країна потребує допомоги МВФ, і ми робимо все можливе, щоб продовжувати співпрацю і виконувати умови програми".

Міністр також зазначив, що Україна все ще буде залежати від МВФ у 2021 році, щоб продовжувати співпрацювати з Євросоюзом і Світовим банком і позичати гроші на ринку за прийнятними процентними ставками. За словами Марченка, пряме фінансування держбюджету з боку МВФ припиниться до 2023 року.

Він також заявив, що Україна хоче отримувати відповідну фінансову допомогу від ЄС.

Як повідомляв 5.UA, 11 січня місія МВФ з питань першого перегляду програми для України в форматі stand-by відновила роботу. Міністр фінансів заявляв, що цього року Україна готова погасити рекордні боргові зобов'язання, але для цього необхідна співпраця з МВФ.

За матеріалами: 5.ua
Добавлено: 19-01-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх