Україна підписала з IFC кредитну угоду на 30 млн євро

В уряді переконані, що новий кредит допоможе державі підвищити енергоефективність у різних галузях економіки

Україна підписала угоду з IFC Урядовий портал

У понеділок, 25 січня, Міністерство фінансів України і "Укргазбанк" уклали угоду з членом Групи Світового банку – IFC. Про це повідомляє пресслужба уряду. 

Зазначається, що IFC надасть Україні позику у розмірі 30 мільйонів євро, яка створить умови для трансформації банку. Водночас "Укргазбанк" стане першим приватизованим великим державним банком в Україні. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що підписана угода є прикладом успішного реформування державного банківського сектору.

"Ефективний український державний банк вперше отримає міжнародного партнера. Це є найкращим індикатором для підвищення довіри з боку міжнародних інвесторів. Впевнений, що партнерство з IFC дозволить пришвидшити впровадження найкращих світових практик банківського урядування", — зазначив Шмигаль.

Тоді як міністр фінансів Сергій Марченко додав, що реалізація даної транзакції є виконанням одного із зобов’язань України в рамках спільної з МВФ програми Stand-by. За його словами, це стане сигналом для інвесторів, що Україна виконує зобов’язання з реформування банківського сектору.

В уряді також переконані, що кредит IFC допоможе Україні досягти підвищення енергоефективності у різних галузях економіки та збільшити відновлювані джерела енергії в енергетичному балансі.

Нагадаємо, за тиждень до цього міністр фінансів Сергій Марченко повідомив, що Міжнародний валютний фонд стурбований можливим рішенням українського уряду стосовно зниження цін на газ для побутових споживачів. 

За матеріалами: ZIK
Добавлено: 26-01-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх