Голова ОБСЄ побувала на Донбасі і розповіла, чи стане війна там "замороженою" (ВІДЕО)

Кулеба полетів з головою ОБСЄ на Донбас. Голова ОБСЄ лінде перебуває в Україні з дводенним візитом. Важливо, щоб колега на власні очі побачила наслідки російської агресії, – написав міністр Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/kuleba-poletiv-z-golovoyu-obsje-na-donbas-731505.html

Нова голова ОБСЄ, міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде вважає, що ситуація на Донбасі не стане "замороженою". Анн Лінде зазначила, що не вважає за доцільне розглядати силовий сценарій повернення контролю над ОРДЛО.

Україна виконала всі умови для нормандського саміту, Росія - ще ні, - каже глава ОБСЄ Лінде.


Про це вона розповіла в інтерв’ю "Європейській правді".


"Я категорично проти того, щоби називати конфлікт на Донбасі чи в Криму замороженим. Бо це означатиме, що ви здалися і не вважаєте можливим його розв'язати. І я вважаю, що зараз Донбас точно не є замороженим. Адже Тристороння контактна група чи Нормандський формат досі діють, намагаються знайти його вирішення", - зазначила вона.

Лінде додала, що не вважає за доцільне розглядати силовий сценарій повернення контролю над окупованими територіями Луганської і Донецької областей, оскільки "силою не встановити стійкий мир".

Нагадаємо, 19 січня президент Володимир Зеленський провів зустріч із головою ОБСЄ, міністеркою закордонних справ Швеції Анн Лінде. Під час зустрічі Зеленський зазначив, що закінчення війни на Донбасі має залишатися пріоритетом для ОБСЄ. 

Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде відвідала КПВВ в Золотому в Луганській області

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 20-01-2021, 16:32
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх