Група українських хакерів завдала збитків банкам США та Європи на суму 2,5 млрд доларів

Хакеріи здійснювали кібератаки на банківські установи в ЄС і США з 2014 року і завдала їм збитків на суму 2,5 мільярда доларів

В Україні викрито хакерське угруповання, члени якого здійснювали кібератаки на сервери банківських установ європейських країн і США. Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора, міжнародна спецоперація була проведена українською кіберполіцією в координації з Євроюстом, Європолом та представниками правоохоронних органів США та Німеччини.

За даними слідства, ця група хакерів здійснювала кібератаки на банківські установи в ЄС і США з 2014 року. Для викрадення персональних даних клієнтів банків, наприклад паролів, логінів і платіжних даних, хакери використовували вірус-шифрувальник, так званий "банківський троян". Фінустанови, на які були здійснені атаки, зазнали збитків на суму близько 2,5 мільярда доларів США.

Зазначається, що в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних або технічних засобів, а також їх розповсюдження або збуту, заволодіння чужим майном шляхом обману (ч.1 ст. 361-1, ч. 3 ст. 190 КК України) проведено операцію на території м. Харкова та Харківської області.

В ході обшуків виявлено та вилучено комп'ютерне та серверне обладнання, за допомогою якого хакерами здійснювалася протиправна діяльність. Наразі збираються докази для повідомлення про підозру низці осіб, причетних до скоєння кримінальних злочинів.

За матеріалами: 112.ua
Добавлено: 28-01-2021, 09:18
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх