Кропивницький: масове отруєння учнів

У школі Кропивницького сталося масове отруєння учнів, є госпіталізовані. Встановлено, що всі потерпілі харчувалися в шкільній їдальні

В одній зі шкіл Кропивницького сталося масове отруєння дітей. Понад десятеро учнів 1-4 класів звернулося до медиків через слабкість і нудоту, двоє з них госпіталізовані. Про це повідомили в прес-службі Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

"На ранок 28 січня від батьків учнів молодшої школи, які не з'явилися на заняття, надійшли повідомлення зі скаргами на слабкість, нудоту, блювоту, біль у животі, підвищення температури тіла дітей до 37,2-38,2 градуса. Протягом дня ще 4 учнів звернулося за медичною допомогою з приводу болю в животі до медичної сестри закладу. За консультацією до сімейного лікаря 28-29 січня звернулося 12 учнів, з них двох було госпіталізовано з діагнозом діарея невстановленої етіології, інші лікуються амбулаторно з діагнозами харчова токсикоінфекція (4), гастроентероколіт (3), не встановлено діагноз інфекційного захворювання (3)", - йдеться в повідомленні.

Під час епідрозслідування встановлено, що всі потерпілі харчувалися в шкільній їдальні. За результатами санітарно-епідеміологічного обстеження та інспектування харчоблоку закладу фахівці встановили порушення вимог чинного законодавства. Тривають лабораторні дослідження зразків харчових продуктів, змивів з обладнання харчоблоку, питної води, готових страв, відібраних на харчоблоці.

З 29 січня роботу харчоблоку було припинено, харчування учнів не здійснюється, у закладі проведено кінцеву дезінфекцію. Водночас учнів 1-4 класів тимчасово переведено на дистанційну форму навчання. 

За матеріалами:  112.ua
Добавлено: 2-02-2021, 08:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх