Компенсація зруйнованого житла на Донбасі: хто одержав і як допомагатимуть у 2021 році (ВІДЕО)

300 тисяч гривень – максимальна сума компенсації, яку виділяють людям, які втратили дім на Донбасі внаслідок бойових дій. Ці кошти отримали 7 жителів Авдіївки, а ще 39 мешканців чекають на рішення комісії.

Окупанти рясно накривали боєприпасами також село Широкино. Після звільнення курортного населеного пункту люди все одно не поспішають туди повертатись. Територія Широкиного майже вщент зруйнована, а також "обсипана" мінами.

Гроші за втрачене житло відшкодує держава спільно з областю. У 2021 році на відновлення Кабмін виділив майже 114 мільйонів гривень.

Важливо! Бойовики 30 січня поранили 2 військових Збройних сил України. Це трапилось поблизу Мар'їнки. Українським захисникам надали першу медичну допомогу. Деталі – тут.

Розмір відшкодування розглядає спеціальна комісія, до якої входять районні та обласні посадовці.

Не було навіть документів про те, що люди постраждали і їх житло зруйноване. Зараз постанова дає можливість отримати такі документи,

– розповіла переселенка Лариса Семенова.

Точна цифра зруйнованих будинків у Донецькій області невідома, адже спеціальна комісія не всюди може дістатися – все через загрозу обстрілів.

Як допомагатимуть у 2021 році

Нині на Донеччині коштами обласного бюджету відновлено понад 8 тисяч житлових будинків на понад 246 мільйонів гривень. Окрім цього, в області на 2021 рік подовжили програму з відновлювання пошкоджених покрівель та вікон.

Відновлювати житло допомагають і міжнародні донори – вони надають будматеріали.


У відомстві наголосили, що мова йде не про заміну житла, а про компенсацію за сам факт втрати житла. Це «в жодному випадку» не виключає подальші дії по доказах та відшкодуванню Російською Федерацією фактичного збитку за втрату житла. Мінреінтеграції розробило законопроєкт «Про державну політику перехідного періоду».

Замлинський розповів, що міністерство провело інвентаризацію зруйнованих об’єктів спільно з Луганською та Донецькою ОДА: у Луганській області компенсації потребують близько 375 родин, у Донецькій області - 318.


За матеріалами: 24tv.ua, Радіо Свобода
Добавлено: 2-02-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх