Рада планує ухвалити постанову щодо правової оцінки подій під час Революції Гідності: онлайн

Також парламент розгляне проєкт закону щодо здійснення спеціального досудового розслідування.

Рада планує ухвалити постанову щодо правової оцінки подій під час Революції Гідності: онлайн

Народні депутати 17 лютого розглянуть проєкт постанови №2739 “Про Заяву Верховної Ради України у зв'язку з шостою річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності”. Про це йдеться у порядку денному парламенту.

У першому читанні народні депутати розглянуть проєкт закону №2164 “Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення окремих положень у зв'язку із здійсненням спеціального досудового розслідування”.

Включити до порядку денного та ухвалити рішення парламент має щодо законопроєкту №4667 “Про внесення зміни до підпункту 7 пункту 2 розділу XV "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про вищу освіту" щодо продовження строку завершення підготовки кандидатів та докторів наук”. Зареєстровано також альтернативний документ.

Також за основу народні депутати спробують ухвалити проєкт закону №4259 “Про внесення змін до статті 16 Закону України "Про охорону атмосферного повітря" щодо регулювання господарської діяльності з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами”.

За основу Рада розгляне законопроєкт №4248 “Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" щодо термінів встановлення лічильників споживачам природного газу”.

Згідно з порядком денним, парламентарії мають розглянути за основу проєкт закону №3010 “Про приватну детективну діяльність”. 


Минулого тижня потерпілі у справах Майдану та адвокати, які захищають їх та родини Небесної сотні, закликали Верховну Раду невідкладно винести на голосування проєкт постанови №2739. Вони назвали неприпустимим те, що законодавчий орган України лишається осторонь надання політичної оцінки подіям Євромайдану, Революції Гідності та їхнім наслідкам. Пізніше профільний комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити відповідний проєкт постанови. 

Європейський суд з прав людини заявив про те, що під час Революції Гідності в Україні порушувалися права людини. Також Суд поклав на Україну відповідальність за смерть принаймні одного протестувальника.

ПО МАТЕРIАЛАМ: ZN.UA
Добавлено: 17-02-2021, 10:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх