Україна повертається до адаптивного карантину – Кабмін визначився з датою (ІНФОГРАФІКА)

У такій формі карантин триватиме до травня, однак самі обмеження можуть продовжити. У дію воно може вступити з 22 лютого.

Україна повертається до адаптивного карантину – у Кабміні визначилися з бажаною датою 

Україна може повернутися до адаптивного карантину 22 лютого - цю дату вказано в проєкті постанови уряду, котру планують розглянути на сьогоднішньому засіданні.

«Внести до актів Кабінету Міністрів України зміни, що додаються. Ця постанова набирає чинності з 22 лютого 2021 року », - йдеться в документі.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що карантин модернізують - замість чотирьох зон залишаться тільки три : «зелена», «помаранчева» та «жовта».

«Червону» зону можуть ввести в тих регіонах країни, де ситуація з коронавірусом стрімко погіршуватиметься. Для цього знадобиться окрема постанова.

Згодом головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що зони залишаться недоторканими, а в «червоній» діятимуть ті самі обмеження, що і під час січневого локдауну. У «жовтої» зоні діятимуть існуючі обмеження, у «зеленій» за певних умов можуть скасувати всі заборони.

На сьогодні в дев'ятьох областях України спостерігається зростання шпиталізацій пацієнтів з підозрою або підтвердженим ковідом. Найгірша ситуація в Івано-Франківській області, де за кілька тижнів зростання шпиталізацій становить 204%.



Нагадаємо, 8 лютого робоча група Національної академії наук України оприлюднила прогноз щодо розвитку епідемічної ситуації в країні. На думку науковців, вона багато в чому залежатиме від розвитку події у тих областях, де зараз спостерігається зростання захворюваності.

25 січня в Україні завершилася дія локдауну (режиму жорстких обмежень, запроваджених задля боротьби з епідемією коронавірусу). Однак м'якіші карантинні обмеження діятимуть до 30 квітня.

ЗА МАТЕРIАЛАМИ: ZN,UA
Добавлено: 17-02-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх