Степанов пояснив, чому вакцинація відкладена

Министр здравоохранения Максим Степанов. На першому і другому етапі вакцинації від коронавірусу в Україні буде зроблено щеплення лікарям, а також літнім людям

МОЗ планував терміни початку вакцинації на 15 лютого, і інфраструктура була повністю готова.

Поставки вакцин проти коронавируса в Україні затримали бюрократичні процедури. Про це в середу, 17 лютого, розповів в ефірі телеканалу Україна 24 міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Глава відомства стверджує, що країна була повністю готовою до початку вакцинації 15 лютого.

"Обгрунтовувалися всі наші переконання, виходячи з тих контрактів, які укладені, зобов'язань, які взяли компанії, в тому числі і COVAX, яка чітко сказала, що 117 тис. Доз Pfizer прийдуть в середині лютого. Виникли певні бюрократичні процедури, я маю на увазі , в COVAX, які затримали прихід цієї вакцини ", - сказав він.

Степанов зазначив, що 117 тис. Доз вакцин від Pfizer надійдуть в Україну до кінця лютого, а до кінця тижня мають прибути перші 500 тис. Доз вакцини від AstraZeneca.

Міністр запевнив, що вакцинацію почнуть вже в цьому місяці.

"З приводу конкретної дати можу сказати: приїжджає вакцина - і на наступний день ми починаємо. Перше, ніж ми почнемо вакцинуватися, - це саме вакцина AstraZeneca, яка виробляється Serum Institute в Індії. Ми дійсно отримали всі документи на реєстрацію вакцин Pfizer, AstraZeneca і Sinovac. Думаю, ми досить швидко зареєструємо ", - додав Степанов.

Нагадаємо, нардеп від Слуги народу Данило Гетманцев заявив, що міністра охорони здоров'я Максима Степанова звільнять, якщо до кінця тижня не почнеться вакцинація.

Раніше повідомлялося, що в Україні тренують мобільні бригади вакцинації. У Києві після онлайн-тренінгів по вакцинації перейшли до навчання мобільних медичних бригад COVID-вакцинації.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ:  Корреспондент.net 
Добавлено: 18-02-2021, 07:48
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх