Розстріл Майдану: 5 ексберкутівцям висунуто обвинувачення, ще 21 - в розшуку, - ДБР (ВІДЕО)

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у "справах Майдану" 43 людям грудня 2020 року по лютий 2021 року. Тим часом відомство продовжує розслідування щодо вбивств у Маріїнському парку і подій на вулиці Грушевського у Києві.

Про це в інтерв'ю Цензор.НЕТ розповів заступник начальника Управління з розслідування злочинів, скоєних у зв'язку з масовими протестами в 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань Артем Яблонський.

 Ще 21 ексберкутівець і командир роти спеціального призначення оголошені в розшук.

"За ним ми систематично подаємо в суд клопотання про надання дозволу на спеціальне досудове розслідування. Крім них, ще є високопосадовці, з них 10, які організовували ці вбивства. Тобто епізод розкрито майже повністю, від вищого керівництва і вниз до рядового виконавця. Ще визначили двох омегівців. Сподіваємося, найближчим часом направимо щодо них справи до суду", - повідомив Яблонський.


88 фігурантів справ Майдану переховуються в Росії, їх судитимуть заочно.

За його словами, в даний момент справу за події 20 лютого передали іншому слідчому.

"Від коронавірусу помер один із найкращих слідчих, який розслідував саме події 20 лютого. Один із тих, завдяки кому і розкрито цей злочин. 48 вбивств розкрити не так просто", - заявив слідчий.

Передісторія:
  • Слідчі ДБР в рамках розслідування розстрілів на Майдані Незалежності під час Революції Гідності 18-20 лютого 2014 року у квітні 2020 року провели ще 3 слідчі експерименти.
  • 25 травня 2020 року суд заочно взяв під варту колишнього міністра оборони України Павла Лебедєва у справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року.
  • Слідчі Державного бюро розслідувань у справах Майдану окреслили коло осіб, які можуть бути причетними до вбивства учасників Революції Гідності Сергія Нігояна, Михайла Жизневського і Романа Сеника.

У розшуку перебувають 87 підозрюваних у справах Майдану


За матеріалами: Еспресо,УП, ZMINA
Добавлено: 19-02-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх