Російські найманці недорахувалися 20 бойовиків (КАРТА)

Ситуація у зоні проведення Операції Об'єднаних сил помітно напружилася: сторони обмінюються обстрілами і готуються до подальшого загострення

Depo.ua продовжує відстежувати події війни на Донбасі. Сьогодні ми традиційно проаналізуємо ситуацію бойовими діями по всій лінії фронту упродовж вихідних.

За даними штабу ООС, на всі обстріли противника українські воїни відкривали вогонь у відповідь. Також про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомили представників ОБСЄ.


Детальніше з півночі на південь, ситуація в зоні ООС виглядала наступним чином:

Луганщина

У п'ятницю 19 лютого, порушень режиму "тиші" зафіксовано не було.

В суботу, 20 лютого, терористи "ЛНР" вели прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї неподалік населених пунктів Попасна та Катеринівка.

В неділю порушень режиму "тиші" зафіксовано не було.

Світлодарська дуга / Горлівка

У п'ятницю неподалік населеного пункту Зайцеве бойовики "ДНР" вели прицільний вогонь по українських позиціях з мінометів 120-го калібру. Водночас, поблизу Луганського збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з гранатометів різних систем, а біля Південного – ще й зі стрілецької зброї.

В суботу неподалік населеного пункту Південне російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь з артилерійських систем 122-го калібру та снайперської зброї.

Того ж дня поблизу Новгородського бойовики вели вогонь з мінометів 120-го калібру. При цьому, під мінометний обстріл потрапили не лише позиції Об'єднаних сил, а й будинки місцевих жителів. Так, внаслідок обстрілу було пошкоджено три житлових будинки, лінію електромереж та газопровід. Цивільне населення не постраждало.

За інформацією українських військових, бійці 503-го батальйону 35-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ в районі шахти "Південна" і населеного пункту Торецьк (до декомунізації Дзержинськ) під Горлівкою Донецької області вогнем у відповідь знищили сім бойовиків "ДНР".

Самі ж бойовики "ДНР" пишуть, що під Горлівкою втратили 20 російських солдат убитими.

У свою чергу в Генштабі ЗСУ заявили, що це бойовики самі обстріляли свої позиції біля Горлівки, щоб звинуватити у цьому українських військових.

В неділю терористи здійснили кілька прицільних пострілів зі снайперської зброї по українських позиціях неподалік населеного пункту Світлодарськ.



Донецьк

Протягом вихідних порушень режиму "тиші" зафіксовано не було.


Приазов'я

У п'ятницю неподалік Водяного ворог здійснив дистанційне мінування місцевості в напрямку  наших позицій мінами ПОМ-2 за допомогою ПКМ-1.

В суботу та у неділю порушень режиму "тиші" зафіксовано не було, пише  Depo.ua

Що стосується втрат, то за даними штабу ООС протягом вихідних Україна не втратила жодного захисника.
Добавлено: 22-02-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх