Російські окупанти не пропустили в ОРЛО гуманітарний вантаж ООН

Управління координації гуманітарних питань ООН не змогло доставити 11 вантажних автомобілів гуманітарною допомогою, призначеною громадянам України, що перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляє Українська делегація для участі Тристоронній контактної групи в Telegram-каналі.

О 09:40 26 лютого транспортні засоби з гуманітарним вантажем з представниками Управління верховного комісара ООН у справах біженців UNHCR (УВКБ ООН) (загалом 11 вантажних автомобілів) прибули на КПВВ “Щастя”.

Однак о 13:50 російська сторона надала інформацію, згідно з якою вона відмовила в отриманні гуманітарного вантажу.

Представниками ООН прийнято рішення про відправлення транспортних засобів до м. Сєвєродонецьк.

Гуманітарний вантаж складається в основному з гігієнічних наборів для шкіл та закладів охорони здоров’я, отримання яких має особливе значення в умовах короновірусної епідемії.

Українська сторона направила відповідні ноти до СММ ОБСЄ та має намір поставити це питання на обговорення під час наступного засідання ТКГ, яке очікується 3 березня, зазначається в повідомленні.

Зазначимо, за даними ООН, на Донбасі понад три мільйони людей потребують гуманітарної допомоги.

Раніше повідомлялось, що 27 лютого, неподалік населеного пункту Луганське, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», внаслідок підриву на протипіхотній осколковій міні натяжної дії (ПОМ-2) отримав поранення військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил.

Воїну оперативно надано медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу. На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. 

Також  26 лютого окупанти 14 разів порушили “перемир’я”: поранено 11 бійців ООС.

За матеріалами: “Прямий” 
Добавлено: 27-02-2021, 17:19
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх