У ОРДЛО розгорнули масштабну інформкампанію по дискредитації ЗСУ

Поширюються фейки про нібито обстрілі українськими вояками населених пунктів, - СЦКК

У квітні поточного року куратори ОРДЛО розгорнули чергову інформаційну кампанію по дискредитації Збройних Сил України. Метою кампанії є створення і поширення фейків про обстріл Збройними Силами України населених пунктів на тимчасово окупованій території.

Про це повідомляє Українська сторона СЦКК, інформує Цензор.НЕТ з посиланням на прес-центр штабу ООС.

"Зазначені інформаційні вкидання спрямовані на переконання місцевого населення в наміри української сторони найближчим часом почати військову операцію по деокупацію тимчасово непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей. Для посилення загальної картини підготовки до оборони служать кадри, на яких зміцнюють міські споруди мішками з піском в Донецьку і інших тимчасово окупованих містах ", - випливає з повідомлення.

"З цією метою протягом 12-17 квітня окупанти спланували і провели ряд вогневих провокацій із застосуванням забороненого мінських домовленостей озброєння (мінометів калібру 120 мм і 82 мм, протитанкових гармат МТ-12" Рапіра ") в напрямку населених пунктів Дослідне, Піски, Мар'їнка , Новомихайлівка з Донецька ", - підкреслює українська сторона в СЦКК.

Також наголошується, що 14 квітня, в так званих ЗМІ на тимчасово окупованих територіях, поширювали черговий фейк про обстріл одного з районів цього міста, в результаті чого нібито загинув мирний житель.

"Загибель мирних жителів останнім часом є невід'ємним елементом пропагандистської компанії окупантів, яка продовжує курс на" демонизацию "Збройних сил України. Традиційними пропагандистськими кліше є також обстріли релігійних об'єктів, об'єктів критичної інфраструктури, вбивство дітей", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, нагадується, що в наступні дні російські найманці продовжували провокації, в ході яких широко застосовували заборонене озброєння, незважаючи на попередження з боку СММ ОБСЄ щодо дотримання режиму припинення вогню. 17 квітня, незважаючи на роботу Місії на північно-західній околиці Донецька, окупанти, починаючи з 14.00 здійснили три обстрілу позицій Збройних сил України, в результаті чого отримав поранення військовослужбовець однієї з військових частин.

Українська сторона СЦКК прогнозує, що на тлі зростання кількості обстрілів з боку збройних формувань РФ з забороненого озброєння - збільшиться кількість інформаційних вкидань зі звинуваченнями в обстрілі з боку ВСУ.

"Збройні сили України безумовно дотримуються режиму припинення вогню. Всі заяви окупантів про ігнорування українською стороною координаційного механізму та досягнутих домовленостей не відповідають дійсності і спрямовані на свідоме загострення ситуації з боку проросійських найманців. А систематичні порушення режиму припинення вогню з їх боку є нічим іншим, як відвертими провокаціями на тлі ескалації напруженості навколо кордонів України ", - підсумували в СЦКК.
Добавлено: 19-04-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх