Березень 2021: синоптики різко змінили прогноз погоди на весну

В Україні сьогодні перший день весни. Яка погода відкриває перший весняний місяць.

Про це кореспондент Дніпровської панорами дізнався з повідомлення синоптика Наталки Діденко.

Весна зайде в Україну мокрим снігом і дощем. Переважно вночі - на Заході, Півночі, Віннніцкой, Черкаській та Луганській області.

А ось вдень 1 березня ця зона опадів зрушиться і в більшості областей України очікується суха погода.


Температура повітря "буде топтатися" серед невеликих "плюсів", далі протягом тижня підвищиться.

"Через кілька годин - феєрверк в соцмережах картинок і гіф з пролісками і крокусами.

І це той рідкісний випадок, коли зовсім не дратує, а тільки зворушує.

Весна, весна - твоя перемога! ", - написала в повідомленні Наталка Діденко.

Погода в Україні в березні 2021 буде вибиватися з тенденції, яка намітилася в останній рік. Щомісяця за прогнозами (які, в основному, підтверджувалися потім спостереженнями) був на 1.5-2 градуси вище норми. Однак весна-2021 проти глобального потепління. У березні 2021 року середня місячна температура в Україні очікується в межах від 0 до 6 градусів тепла, в Криму до 3 градусів тепла. Це близько середніх багаторічних значень.

За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 26-50 мм, в гірських районах 40-85 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Дані багаторічних спостережень свідчать, що середня місячна температура повітря в березні становить від 3 градуси морозу до 2 градусів тепла, на Закарпатті та крайньому півдні України місцями 3-6 градусів тепла.

За даними Укргідрометцентру, абсолютний мінімум температури повітря становить 22-37 градусів морозу, на півдні України 11-27 градусів морозу. Абсолютний максимум температури повітря - 16-29 градусів тепла. Середнє місячна кількість опадів становить 24-50 мм, на Закарпатті та в Карпатах до 56-102 мм.

Раніше довгострокові прогнози синоптиків говорили про те, що весна в Україні в цьому році буде пізньою - раніше такий стан справ можна було б назвати просто нормою. Значне потепління попередньо очікується в середині березня.

За матерыалами: ДП
Добавлено: 1-03-2021, 09:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх