Коли в Україні припиняться дощі і почнеться справжнє літо

Погода в Україні в найближчі дні все ще буде дощовою.

Погода в Україні протягом поточного робочого тижня, до 18 червня, залишиться без змін - будуть лити дощі, місцями навіть з грозами та й градом. Покращиться погода ближче до вихідних, 19-20 червня.

Про це розповів провідний синоптик Укрідрометцентру Роман Мурмило.

Він повідомив, що в Україні через циклон до 18 червня буде дощова погода і спеки очікувати не варто. Крім того, можливі грози і град. Найнижчу температуру повітря і найбільшими перепонами дощів прогнозують з 14 по 17 червня.

"На жаль, спеки не буде. До кінця тижня очікується повсюдне циклонічна діяльність, місцями сильна. Очікуються дощі різної інтенсивності. Тривалий. Просвіту практично не видно. Це не означає, що буде нескінченно лити. Але дощ піде більшу частину часу", - сказав синоптик.

Різке припинення дощу очікується у вихідні. За словами синоптика, інтенсивність дощів 18 червня буде вже менше, а 19 червня вони припиняться на всій території України.

"На скільки припиняться, поки невідомо, але на Трійцю опадів не очікується, встановиться спокійна погода", - зазначив він.

Температура повітря, за даними Укрідрометцентра, протягом тижня коливатиметься від +20 градусів до +25 градусів. Найтепліше буде на Півдні і Сході.

Як повідомлялося, погода в Україні в перший місяць літа 2021 року буде близькою до кліматичної норми, але деякі регіони очікують спеку в 39 ° С. Синоптики обіцяють, що в Одеську, Херсонську, Харківську та Луганську області прийде справжня спека. Високу температуру очікують також гірські райони.

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 15-06-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх