Як працює сенсорна кнопка: депутати протестували нову систему голосування (ВІДЕО)

На робочих місцях депутатів в сесійній залі заробили сенсорні кнопки. Голосування за допомогою відбитка пальця.

Народні депутати у вівторок, 2 березня, випробували оновлену систему голосування «Рада» після того, як на їхніх робочих місцях підключили сенсорну кнопку. Нововведення має унеможливити «кнопкодавство», з яким в українському парламенті борються вже давно.

Тепер, для того, щоб проголосувати, депутату знадобляться дві руки: палець лівої слід притулити до сенсорної кнопки, що зчитує відбиток пальця, а правою - натиснути на зелену, жовту або червону кнопки на клавіатурі. Причому, робити це слід одночасно, а палець на сенсорній кнопці - утримувати до завершення голосування.

«Минулого тижня була проведена робота і тестування для того, щоб ввести в дію систему сенсорної кнопки в залі Верховної Ради. Вона працює, вона пройшла перевірку відповідної організації та з цього пленарного тижня ми вже зможемо використовувати її під час голосування під час засідань Верховної Ради», - розповів депутатам спікер Дмитро Разумков.

У кожного з парламентаріїв була можливість власноруч перевірити, як працює система. Як це було - у фоторепортажі Василя Артюшенка для читачів ZN.UA,


 

Добавлено: 3-03-2021, 07:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх